Olemme suunnitelleet matkaa Jurmon saarelle  jo jonkin aikaa ja sen takia olemme seuranneet sääennusteita internetistä useiltakin sivuilta.  Täksi päiväksi luvattiin jo kaksi vuorokautta sitten kovaa tuulta.  Hämmästyttävää kyllä, ennustukset pitivät lähes tunnilleen paikkansa. Noin yhdentoista aikoihin tuuli alkoi voimistua ja vähän aiemmin tuulen suunta oli kääntynyt lounaasta luoteeseen.  Ennusteissa kerrottiin voimakkuudeksi 14 m/s, mutta toteutunut nopeus oli 17 m/s! Kumivene lähti pihalta lentoon eikä teepaidassa tarjennut edes ovea avata, vaikka ovi on eteläpuolella.  Kova pohjoistuuli näyttäytyy kuulemma kerran kesässä.  On mielenkiintoista, kun ei koskaan tiedä, mikä on jokapäiväistä ja mikä taas vähän harvinaisempaa.

Kuunari Helena yöpyi Utön satamassa. Se tuli Visbystä ja jatkoi matkaansa Turkuun miehistön vaihtoon.  Miehistönä olli tällä kertaa nuorisoa.  Kuunari tekee koulutusmatkoja välillä ympäri maailmankin ja niille voi osallistua kuka vaan. Kova tuuli ei purjelaivaa pelottanut, mutta muuta liikennettä vesillä ei tänään juuri näkynyt.  Purjeveneet jäivät satamaan eikä uusia tullut ennen kuin nyt illalla yksi teräsvene Turusta.  Teuvo kävi tiedustelemassa, millaista oli ollut purjehtia ja vene oli kuulemma keinunut aika lailla myötätuuleen tullessaan.

 

124552.jpg

 

Yhden aikaan iltapäivällä saarella oli paloharjoitukset.  Tutustuttiin palokalustoon ja sen käyttöön, koska täällähän ei ole palokuntaa.  Toivottavasti niitä ei koskaan tarvita, mutta hyvin merivesi suihkusi kohteeseen tuulessakin.  Lapsilla oli hauskaa juostessaan vesisuihkussa.  Harjoitusten lomassa sai ostaa vohveleita ja lettuja. Oli myös hyvä tilaisuus tavata kyläläisiä.  Hyvin meidät on otettu vastaan.  Osa puhuu pelkkää ruotsia, mutta jostain niitä sanoja löytyy, että voi vastatakin.  Keskustelu on tosin vaikeaa, jos enemmän haluaa sanoa.  Täytynee opiskella kieltä lisää. Lapsilla on mahdollisuus opiskella ylimääräisenä kielenä koulussa ruotsia ja ihan mielellään he sen opiskelua odottavat.  

 

124551.jpg

 

Teuvo käänsi päivällä veneen keulan kohti tuulta ja hän on pitkin päivää käynyt useaan otteeseen tarkistamassa pitävätkö köydet. Hän suunnitteli jossain vaiheessa nukkuvansakin yön veneessä kaiken varalta, mutta on kuitenkin luopunut ajatuksesta, koska köysiviritelmät tuntuvat pitävän ja tuuli on vähän rauhoittunut.