Pääsimme perjantaina opastetulle luontoretkelle. Eräs kokenut lintubongari halusi tutustuttaa meitä saaren lintuihin. Täällä on kuulemma paljon bongareita sen takia, että lintuja havaitsee helpommin, koska niillä on vähemmän piiloutumispaikkoja. Utö on myös sopivassa paikassa ruokavarastojen keräämistä varten ennen pitkää muuttomatkaa. Perjantaina näimme vain vähän lajeja. Opaskierros pidettiin lasten koulujen jälkeen ja linnut liikkuvat iltapäivällä kaikista vähiten.

210817.jpg

210816.jpg

Tänään sunnuntaina kävimme uudestaan etsimässä sarvipöllöjä. Ne levähtävät kuulemma eräässä tietyssä pusikossa. Perjantaina sieltä lähti lentoon taivaanvuohi, mutta tänään emme löytäneet mitään. Jatkoimme matkaa saaren itärannalle etsimään kahlaajia. Polun olimme oppineet lintumieheltä. Luulin kolunneeni saaren joka kolkan, mutta näköjään sitä löytää vain sen, mitä etsii. Koska kaislikossa ei löytynyt lintuja, lapset hoitivat kahlaamisen itse. Vesi on vielä yllättävän lämmintä. Sitten vain nopeasti takaisin kotiin ja lämmin kylpy kylmille jaloille.

Tanelilla on luokkakaveri Nummelasta kylässä. Hän on vieraanamme viikon ja käy muiden lasten mukana koulua. Hän on ikään kuin vaihto-oppilaana Utössä. Mukana on omat koulutehtävät, joita hän tekee koulussa viikon aikana. Myöhemmin syksyllä kouluun on tulossa muitakin vierailijoita, mutta Tanelin ystävä on heistä ensimmäinen.

213387.jpg

213388.jpg

Perjantai-iltana jatkoin täysikuun kuvaamista ja hyvä niin, koska lauantaina, jolloin kuu oli pyöreimmillään, satoi illalla eikä aikomastani kuvaamisesta tullut mitään.

210815.jpg