Blogin päivitys on jäänyt viime aikoina taka-alalle.  Toinen vuotemme täällä Utössä on sujunut hyvin erilaisena kuin ensimmäinen.  Olemme eläneet arkista elämää ja siitä kirjoittaminen ei houkuttele läheskään yhtä paljon kuin paratiisimaisista huippukokemuksista kertominen. Elämme myös jo traditioksi tullutta vaihetta, jolloin pitäisi päättää, mitä teemme ensi syksynä.  Helpommankin kaavan mukaan voisimme ehkä elää.

Utö vaikuttaa meihin voimallisesti. Täältä saa paljon, mitä olemme aina kaivanneet elämässämme.  Teuvon työ pääkaupunkiseudella ja Tuomaksen koulu Korppoossa vaikeuttavat arkeamme kuitenkin enemmän kuin kohtuullisesti, joten olemme olleet pakotettuja miettimään asumisellemme muitakin vaihtoehtoja.  Nummelaan paluuta vaikeuttaa pelko siitä, että löytäisimme itsemme pian samasta tilanteesta, mistä lähdimme pois.  Haluammeko sitten repäistä perheemme johonkin ihan uuteen? Mitä oikein haluamme elämältä? Tällaisia pikku kysymyksiä olemme pohtineet Teuvon ja lasten kanssa yhdessä ja erikseen, iloisin ja surullisin mielin, väsyneinä ja energiaa puhkuen... Jos taivaalle tulisi teksti: Tehkää näin!, tekisimmekö kuitenkaan.  Vastaus tulevasta antaa odottaa itseään, mutta luotamme siihen, että se löytyy niin kuin ennenkin.

1344535.jpg

Eilen meille tuotiin jykevä kivinen biljardipöytä.  Se lienee jokaäidin unelmahuonekalu, varsinkin keskellä olohuonetta.  Veran väri soveltuu kuitenkin hyvin muuhun huoneen verhoiluun ja yllättäen tilakin avartui, kun jouduimme tekemään järjestelyjä, jotta pitkät mailat eivät puhkoisi ikkunoita eivätkä muitakaan särkymiselle alttiita vempaimia. Pöydän mukana tuli tietenkin riski siitä, että kylän nuorison vapaa-ajan ongelmat ovat poistuneet kotimme rauhan kustannuksella. 

Olemme seuranneet lähes koko perheen voimin suurella mielenkiinnolla snookeria euro-sportilta ja nyt voimme etsiä itsessämme piilevän Ronnie O'Sullivanin tai Steven Hendryn, vaikka pöytä ei snookerin mittoja täytäkään - onneksi.

1342762.jpg

Talvinen maisema tänään pihalla tuntui hyvältä,  vaikka mieli onkin jo suuntaunut kevättä kohti. Lumen toivoisi säilyvän edes muutaman päivän.  Pulkat jätimme hiihtolomalla mantereelle uskon puutteessa, mutta mustat jätesäkit kelvannevat korvikkeina.

1342764.jpg

1344534.jpg

Utön laivarantaan on hiljattain ilmestynyt odotustupa

1344533.jpg

Kalastaja Pärnaisissa kuvattuna lähtöään odottavan Eivor-laivan ikkunan takaa

1342760.jpg