Uusi vuosi on alkanut ja arki astunut elämään.  Lasten loma koulusta kesti kaksi viikkoa ja pitkästä aikaa se todella tuntui lomalta.  Nukuimme pitkään ja otimme rennosti - sikäli kuin osasimme.  Välillä yritin ehdottaa lapsille jotain "järkevää" tekemistä esim. perhelehden tekoa, joka on meillä tekeillä, mutta se ei ottanut tuulta.  Päivät olivat spontaaneja ja löysiä. Lapset kävivät välillä pelaamassa jalkapalloa vihreällä nurmella. Sisällä ehdoton suosikki oli Carcassone -niminen lautapeli ja sitä pelattiin melkein joka päivä.

Lomaa tehosti päivän lyhyys ja lumettoman maan pimeys. Ulkona ei neljän jälkeen oikein voinut tehdä mitään. Jäi paljon aikaa pohtia... Mistä olemme tulleet, miksi ja minne olemme menossa?  Tuntuukin, että vasta nyt puoli vuotta Utössä asuttuamme, kykenee pysähtymään ja kuuntelemaan itseään. Jostain sisältä löytyy ihminen, joka on toiveineen ja tarpeineen ainutlaatuinen eikä sitä tarvitse sulauttaa ympäristön kiireeseen.  Vuoden vaihduttua voimmekin sitten pohtia tulevaisuutta; josko laivan vauhti olisi riittävän hidas mahdolliselle suunnan muutokselle...

Vesi on todella korkealla.  Teuvo kävi eilen illalla nostamassa venettämme, laituria ei silloin ollut näkynyt veden alta. Kesällä laiturin oikealla puolella näkyi pätkä hiekkarantaa.

337971.jpg

Joutsen yrittää löytää riittävän matalaa rantaa saadakseen pohjasta ruokaa

337972.jpg

Viime yöksi ennustettiin myrskyä.  Tuuli oli kovimmillaan käynytkin 20 m/s:ssa, mutta aamulla ei enää tuullut niin kovaa.  Aallot olivat kuitenkin vielä melko korkeita, 9m korkeimmillaan.  Ensimmäistä kertaa paistoi aurinko tyrskyjä kuvatessani.

337965.jpg

337968.jpg

337967.jpg

337969.jpg