Teuvo oli eilen Utö Jaktföreningenin kokouksessa hakemassa jäsenyyttä.  Metsiähän täällä ei ole, mutta vesilintujen ampumiseen tarvitaan lupa ja seuran jäsenyys.  Kokouksessa tiesivät kertoa syyn varpushaukkojen näkymiseen pari päivää sitten.  Samana päivänä oli ollut liikkeellä tosi paljon lentomuurahaisia.  Pikkulinnut kokoontuvat saarelle etelään muuttoa varten ja ne lensivät parvina etsien muurahaisia.  Varpushaukat  metsästivät sitten näitä pikkulintuja. Myös rupisammakot tulivat esillle jo päivällä lentomuurahaisten takia.  Muulloinhan ne ilmaantuvat vasta auringonlaskun jälkeen pimeille kaduille.  Päivä oli todella kostea eli se saattoi olla syynä lentomuurahaisten joukkovaellukselle.

Eilen päivällä lähdimme soutuveneellä yhdistetylle eväs -ja uintiretkelle.  Kesähelteet ovat tainneet vasta alkaa Utössä.  Auringossa lämpömittari nousi 45 asteeseen eikä tuullut juuri lainkaan eli oli lähes pakko päästä uimaan.  Lapset tiesivät hyvän uimapaikan, koska olivat käyneet siellä soutuveneellä koulun liikuntatunnilla.  Niinpä Teuvon kanssa vain istuimme ja katsoimme, kun lapset vuorotellen soutivat ja veivät meidät lähikallioiden lomitse suosikkipaikkaansa.  Oliviakin souti samanlaisen pestin kuin muut. Perillä lapset olisivat halunneet heti uimaan, mutta sain Teuvon kanssa houkuteltua heidät kiipeämään kallion huipulle syömään pullat ja piirakat.  Kiipeily innostikin kaikkia ja nousimme nopeasti ylös hyppien kivillä kanervien lomassa.  Näköalat ylhäältä huikaisivat.  Oli sanoinkuvaamattoman kaunista.

Utön lähikallioita

167021.jpg

Eväsretkellä lähiseudun korkeimmalla kohdalla

166985.jpg

167012.jpg

167009.jpg

Tuomas, Hanna ja Taneli kiiruhtivat uimaan viereiselle pienelle hiekkarannalle ja sen takana sijaitsevaan laguuniin

167013.jpg

Lapset soutivat vuorotellen koko matkan

167010.jpg

 

Majakalla vietettiin eilen Muinaistulien iltaa. Sitä vietetään ympäri saaristoa ja rannikkoseutua kesäkauden loppumisen juhlana.  Utössä sellainen järjestettiin kuitenkin ensimmäistä kertaa.  Ennen tulien sytyttämistä majakassa luennoi tutkija luotsien perhe-elämästä kautta aikojen.  Tilaisuus päättyi Rahwaat-kuoron kansanlauluesitykseen. Auringon laskettua yhdeksän aikoihin majakan viereen sytytettiin muinaistulet koriin, jollaista käytettiin ennen majakoita. Tapahtuma oli kerännyt paikalle runsaasti yleisöä: saarelaisia, kesäasukkaita ja turisteja.

167404.jpg

166983.jpg