Olivialta otettiin tänään apupyörät pois polkupyörästä.  Eräänä päivänä huomasimme, etteivät ne osu lainkaan maahan hänen ajaessaan ja niinpä suuri päivä koitti tänään.  Utön valtakatu muodostuu mukulakivistä, jotka venäläiset aikanaan laittoivat 1800-luvulla.  Alunperin mukulakivien lomassa on kulkenut kiskotkin, joita pitkin on kuljetettu asevaunuja.  Kiskot poistettiin vasta 1970-luvulla.  Kivetyksen lomassa pyöräily sujuu nyt paljon näppärämmin ilman apupyöriä!

202236.jpg

202235.jpg

Saarella viipyy useitakin lintubongareita lintujen syysmuuttoa seuraamassa.  Eräs ystävämme kertoi lintukirjasta johon kuuluu kolme lintua: sorsa, varis ja muu erikoislintu.  Täällä se menee vähän uusiksi.  Merimetso, varpushaukka ja muu erikoislintu kuulostaa todemmalta.   Olen oppinut tuntemaan taas yhden uuden erikoislinnun.  Naapurimökissä asustavat bongarit kertoivat parvissa lentävien pienten lintujen olevan kangaskiuruja. Niitä lentelee ympärillä paljon eikä niiden ääntelyä voi olla kuulematta. Kivitaskun Teuvo näki bongarin kaukoputkella.

Olivia pitää erityisesti pihalta löytyvistä sammakoista.  Hän suutelikin yhtä, mutta se ei Olivian pettymykseksi muuttunutkaan prinssiksi!

203539.jpg