Matkamme mantereelle viime viikonloppuna sujui ihan hyvin, vaikka edellytyksiä muuhunkin olisi ollut.  Tavan mukaan lähdimme lauantaiaamuna varttia vaille kuuden laivalla.  Ensimmäinen kömmähdys sattui oikeastaan jo edellisenä iltana.  Laitoin varmuuden vuoksi kahteen kännykkään herätyksen päälle.  Niinpä ensimmäinen herätti klo 4.00.  Siitä puhelimesta ei ollut vaihdettu kesäaikaa pois... Herätys uudelleen klo 5.00, jääkaapista eväät mukaan ja menoksi.

En ollut seurannut lainkaan säätiedotuksia, mutta aallokko olikin aika korkeaa.  Se ei haitannut, sillä jatkoimme uniamme laivassa.  Tajusin jossain vaiheessa, että laiva ei käykään Jurmossa, joka on reitillä seuraava saari mentereelle mentäessä.  Heräsin kuitenkin seuraavan kerran, kun laiva lähti Jurmon satamasta!? Jälkeen päin kuulin selityksen.  Saarelta halusi kyytiin kaksi lintubongaria, jotka eivät tienneet, että laivalle täytyy ilmoittaa, jos haluaa kyytiin.  Laivan kippari oli ystävällisellä päällä ja kääntyi hakemaan miehiä, vaikka laiva oli jo lähes seuraavan saaren, Aspön luona, kun puhelu viimein tuli. 

Mutkan takia laiva oli myöhässä määrän päästä.  Lossi kulki Nauvosta Paraisille tunnin välein ja koska tiekin oli jäässä, emme ehtineet yhdentoista lossiin, jolla normaalisti kuljemme.  Nauvon Essolla voi syödä, joten päätimme käyttää odotuksen hyväksi ja ruokailla.  Ruoka oli hyvää ja sitä oli riittävästi. Laitoin auton ikkunaan juuri saamamme tarran, joka oikeuttaa ohittamaan turistiliikenteen lossilla.  Tällä kertaa siitä ei ollut hyötyä, sillä kaikilla muillakin jonottajilla oli vastaava tarra autossaan.  Onneksi autoja ei ollut kovin monta.

Ehdimme hyvin Hannan huilutunnille Nummelaan. Saimme yöpyä vuokralaisemme luona omassa talossamme.  Tuntui aika oudolta, joskin totesimme, että meillä on sielläkin aivan ihana koti odottamassa.  Mantereella käydessä monesti miettii, miten ihana, kun kaikki ystävät ja palvelut ovat  lähellä.  Toisaalta kuitenkin silmien edessä asuu Utön maisema ja majakan juurelta näkyvä 360 asteen horisontti.  Nämä kaksi maailmaa ovat niin kovin erilaisia...

Sunnuntaina oli vielä Tuomaksen pianotunti ja sitten koitti paluumatka kotiin.  Nyt meillä oli mukana pulkat ja suksetkin, vaikka lunta ei saarella enää olekaan.  Ehkä sitä vielä tulee...

Teuvo suunnitteli tänään toisen perheenisän kanssa luistinradan jäädyttämistä, mutta koska luvassa on ensi yöksi lumisadetta he siirsivät projektiaan tulevaisuuteen.  Jos jotain haluaa, sen saa parhaiten tekemällä itse!