Teuvo lähti Olivian kanssa tänään tiistaina mantereelle.  Hänellä on keskiviikkona Helsingissä parin tunnin palaveri(?), johon hän haluaa osallistua.  Takaisin he tulevat torstai- iltana, koska aiemmin ei pääse. Kuulostaa ehkä monimutkaiselta, mutta käytännössä se ei ole.  Olivia lähti mukaan, koska minä haluaisin maalata.   Olivia innostui heti mahdollisuudesta päästä mantereelle ilman isoja sisaruksia.  Kerrankin hän pääsee yksin...  Myös Teuvosta tuntui mukavalta lähteä tyttärensä kanssa kahdestaan.  Oliviallekin saatiin järjestymään hoito Teuvon menon ajaksi.

Elämä Utössä tuntuu tällä hetkellä jonkinlaiselta välitilalta.  Luonnossakin on pysähtynyt tunnelma.  Jäät pysyivät ehkä kaksi päivää Utön rannoilla, kunnes lähtivät pois.  Auringon paistaessa tulee keväinen olo,  mutta eihän kevättä voi odottaa, kun ei talvikaan ole kunnolla tullut! Pekka Pouta oli ennustanut, etteivät ilmat enää tänä talvena kylmene.  Se tarkoittaa sitä, ettei meri täältä etelästä ehdi jäätyä lainkaan.  Se ei kuulosta mukavalta!  Viime talvena, kun kävimme tutustumassa saareen, oli todella unohtumatonta matkustaa jäiden seassa hylkeitä katsellen. 

Pysähtyneisyyden takia täältä tekee juuri nyt mieli pois.  Ainoa asia, josta innostun tällä hetkellä ovat lisääntyneet vesilinnut satamalahdella.  Eräs ystävämme sanoi meille, että jossain vaiheessa tulee hetki, jolloin koko muuttomme tänne tuntuu todennäköisesti ihan hölmöltä.  Se hetki on tainnut tulla nyt, ainakin minulle.  Uskoisin, että tunne menee ohi, mutta ajattelin kertoa siitä, jotta muidenkin päivien todelllisuus  tuntuisi uskottavalta.  Tai ihan vain siksi, että tänään saarella olo mättää!

Eivorin laituri on sen verran kaukana, että tavarat saa kätevästi kärryillä ja sellaista tilannetta ei olekaan, josta Olivia ei löytäisi jotain mukavaa!

392200.jpg

Kuvassa isokoskelo

392201.jpg