Saimme Teuvon kanssa tilaisuuden viettää viikonlopun Venetsiassa.  Halusin nähdä Maaria Wirkkalan teoksen "Landing prohibited" suomalaisessa Aalto-paviljongissa.  Vaivannäkö teoksen äärelle pääsemiseksi kannatti.  Tunnelma huoneessa oli käsinkosketeltava.   Lasimurska veneen ympärillä muodostui aitojen muranolaisten uniikkiruukkujen sirpaleista.

Skandinavian paviljongissa sijaitsevaan ruotsalaisen Jacob Dahlgrenin taideteokseen sai oikeasti heitellä tikkoja.  Kaikkiaan Biennaalissa oli edustettuina 76 valtiota eri puolilta maapalloa. Näimme vain osan, sillä aikamme oli sangen rajallinen ja Venetsiassa aika kului toki muutenkin.

Ajankohdasta huolimatta Venetsiassa oli paljon turisteja.  Voi vain kuvitella väenpaljoutta kesällä!  St Marcon aukiolla näkyi ihmisten lisäksi paljon puluja. 

Alla kuvassa paikallinen taksiasema.  Kuljimme suurimmaksi osaksi kävellen, jonkun verran käytimme vaporettoa, vesibussia ja tietenkin gondolia.

Yövyimme Venetsian keskustassa birgittalaisnunnien luostarissa.  Suositeltava paikka, jos osaa italiaa (me emme osaa!!) ja on valmis syömään aamupalan muualla. Luostari tarjoaa vain viehättävän ilmapiirin ilman aterioita.  Todennäköisesti valitsisin kaikesta huolimatta saman yösijan toistekin.

Alla näkymä Venetsian keskustan yli huoneemme vessan ikkunasta.

Palatessamme matkustimme junalla Milanoon ja sieltä Finnairilla Suomeen.  Kuvassa oikealla Milanon rautatieasema.