Lähdimme Olivian kanssa aamupäiväretkelle.  Rannassa aivan uimarannan läheisyydessä näimme joutsenen.  Niitä on täällä useampia perhekuntia ja enemmän on kuulemma vielä tulossa.  Ne kokoontuvat Utön ympärille ennen lähtöään etelään, jos lähtevät ollenkaan.

288137.jpg

Pari päivää sitten saarelle tuli kolme surffaria ja ajattelin, että voisin käydä kuvaamassa heitä.  Surffarit ilmestyvät tänne aina lyhyellä varoitusajalla, jos säätiedotus lupaa hyvää lounaistuulta.  Hoidamme heidän majoitustaan, joten siksi tiedän jotain heidän aikataulustaan.  Edellisellä kerralla pari viikkoa sitten sääennustus ei toteutunutkaan, joten he lähtivät "tyhjin käsin" pois.  Tuulta ei ollut nyt kuin 12 m/s, mutta on tuullut jo useamman päivän, joten aallot ovat ehtineet kasvaa. Lisää kuvia löytyy sivun vasemmalla laidalla olevan linkin takaa.

288135.jpg

288136.jpg

Samalla reissulla näimme, kun luotsikutteri vei luotsin Suomeen saapuvaan rahtialukseen.  Luotsi hyppää laivaan vauhdissa laivan sivussa olevasta ovesta.  Kutteri nyökytteli aalloissa paljon, mutta sitä ei saa kuvaan mitenkään, joten se jää mielikuvituksen varaan.

288139.jpg

288140.jpg